Sirius testar nederländsk målvakt

Han imponerade mot Sirius i svenska cupen. Nu väljer blåsvart att testa den nederländska målvakten Mark Spenkelink i träning med start under onsdagen.

Sirius sportchef Ola Andersson.

Sirius sportchef Ola Andersson.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-11-05 16:59

Spenkelink har under hösten varit utlånad från hans nederländska klubb Go Ahead Eagles till division I-laget Karlstad. Han spelade i cupmatchen mot Sirius och gjorde även ett framträdande för klubben i seriespelet, men kunde inte peta den ordinarie målvakten Oscar Jonsson.

– Han gjorde en bra match mot oss i svenska cupen i augusti, fina räddningar och bra spel med fötterna. Han ska träna med oss i en dryg vecka och sedan får vi se, säger Sirius sportchef Ola Andersson. 

Spenkelink är fostrad i FC Twente, men lämnade för Go Ahead Eagles inför säsongen 2016/2017. Han är 22 år gammal, mäter 196 centimeter och har kontrakt med klubben fram till sista juni nästa år. 

Sirius har båda sina målvakter från årets säsong, Lukas Jonsson och John Alvbåge, på utgående kontrakt inför säsongen 2020.

– Jag pratar med båda, men vad vi diskuterar måste jag behålla för mig själv, säger Andersson. 

Sedan tidigare har Sirius den nigerianska anfallsduon Paschal Durugbor och Habib Olatunji i träning med både A-laget samt akademin. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!