"Skulle aldrig stå i vägen för förändring"

Henrik Rydström har precis avverkat sin första säsong som tränare i Sirius. Nu vill han se ordentlig utvärdering från Sirius sida.

Henrik Rydström har kontrakt över nästa säsong också.

Henrik Rydström har kontrakt över nästa säsong också.

Foto: TT

Fotboll2019-11-04 15:56

I podcasten ”Studio Allsvenskan” meddelas att Rydström funderar på att framtiden som Siriustränare. Nu utvecklar Rydström sina tankar kring framtiden i blåsvart där han har kontrakt även över nästa säsong som huvudtränare tillsammans med Mirza Jelecak. 

– Det låter mer dramatiskt än vad det är. För mig är det viktigt att vi inte fortsätter bara för att vi har ett avtal. Jag vill att Sirius verkligen utvärderar säsongen, vad har varit bra och vad måste vi förbättra? Skriver Rydström i ett mejl till UNT och fortsätter:

– Liksom att jag summerar på mitt håll. Men skulle det vara så att Sirius är missnöjt av någon anledning skulle jag aldrig stå i vägen för förändringar som i så fall måste göras. 

Rydström kom till Sirius inför årets säsong från Kalmar och under sitt första år i Uppsala ledde han tillsammans med Jelecak klubben till en elfteplats i den allsvenska tabellen. Rydström betonar dock att han trivs bra i klubben och i Uppsala.

– Jag trivs utmärkt och har haft ett väldigt lärorikt år med väldigt kompetenta medarbetare. Och Uppsala är en väldigt trevlig stad, skriver tränaren som under säsongen pendlat hem till Kalmar när tillfälle har funnits. 

Sirius sportchef Ola Andersson utgår från att klubben fortsätter med samma tränare även kommande säsongen.

– Han har avtal över 2020, säger Sirius sportchef.

Sirius säsong tog slut i lördags i och med segern hemma mot Kalmar. Laget har nu ledigt till onsdag då man börjar träna igen. Laget tränar sedan november ut innan man går på ledighet fram till början av januari. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!