Uppsala Möte brukar avgöras den här helgen även om det fick ställas in distanser förra året. Att det i år inföll med påsken verkar inte ha varit av ondo. Anmälningsläget var gott på förhand och dessutom tillkom många efteranmälningar till söndagens medeldistans i trakterna av Börje utanför Uppsala. Till slut var det 1 200 löpare som kom till start.

– Det var ju långhelg nu över påsk plus att det är en etablerad tävling, säger tävlingsledaren Simon Eklöv som också tror att det fina vädret spelade in till att det strömmade till många direktanmälningar på plats.

Efter att Upsala IF och Rasbo tagit hand om fredagens nattsträcka arrangerade Långhundra IF tävlingens nytillskott sprint under påskaftonen. På söndagen var det OK Linné som stod som arrangör innan IF Thor tar tävlingen i mål under måndagens långdistans.

Artikelbild

| Maria Sjölander, Rodhen, blev tvåa i D21 elit.

– Det har gått superbra. Det har känts tryggt, det märks att rutinen finns i klubben vid att arrangera tävlingar, säger Eklöv som gjorde debut som tävlingsledare för tävlingen.

I elitklasserna var det OK Rodhens Maria Sjölander som lyckades bäst av de lokala löparna på medeldistansen när hon sprang in på en fin andraplats i D21 elit, endast slagen av Kåres Kajsa Risby. Sjölander var även tvåa på nattdistansen.

– Jag bommade inget men har gjort dåliga vägval på långsträckorna. Jag har gått i samma tempo mest hela tiden, säger hon om sitt lopp.

Satsningen är inte som förr berättar hon, nu åker hon mest för barnens skull, men likväl lägger hon beslag på pallplatser.

– Fokuset är inte på mig själv alls och jag har inga målsättningar. Det handlar om att gå lugnt och rätt. Jag är inte så jättetränad men det är ju alltid kul att springa orientering.