Boström har tillsammans med Amanda Ljunggren och Frida Lundberg, båda forwards, bytt ett degraderat Linköping för att hamna på övre halvan av SSL med Sirius.

Så, varför föll valet på Sirius?

– Vi åkte ur SSL och Sirius erbjuder väldigt bra förutsättningar, både med IFU och muskelcentrum för fys och rehab där det finns sjukvårdare och sjukgymnaster på plats, säger Amanda Boström.

Erbjuder Sirius som klubb bättre förutsättningar än de flesta andra SSL-klubbarna?

– Det skulle jag defintivt säga, framför allt eftersom de aktivt jobbar jämställt mellan dam och herr. Det känns otroligt kul att vara en del av det, det är viktigt att damsporten lyfts för att vi ska kunna ta steg framåt.

Under samtalet med Boström på SSL:s upptaktsträff i Stockholm talar hon om en extremt stark sammanhållning i gruppen, både på och utanför planen.

– Det är ett starkt lag med många härliga tjejer som har mycket kompetens. Ett ungt, lovande lag som tar steg framåt hela tiden. Det känns väldigt lockande.

Med tanke på alla förluster och degraderingen med Linköping, kan det vara svårt att ladda om mentalt för en ny säsong?

– Att ett SSL-lag ville ha en bevisar att man håller på nivån och det stärker en. Klart att det är tungt att åka ur, men i Sirius har jag fått en ny boost. Förra säsongen blir ingen ryggsäck utan man kommer snarare in med ett bra självförtroende.

20-årige Boström beskriver sig som en offensiv back som gärna producerar poäng, men än så länge har hon inte fått förtroende i powerplay.

Att de tre Linköpingsförvärven kommit i Uppsala för att tillföra blåsvart något är hon säker på.

– Jag skulle absolut säga att det är Linköpings spetkompetens som kommer in i Sirius. Amanda Ljunggren är otroligt spelskicklig och Frida Lundberg tror jag blir säsongens utropstecken i Sirius.

Sirius tippas av SSL-tränarna som åttonde och sista slutspelslag.

Malmös Yamou Njai sade här på upptaktsträffen att "det är helt skämt att Sirius tippas före oss". Är ni bättre än Malmö?

– Vi har ett mer spelskickligt lag och spelidé som gör att vi kommer ta fler poäng än malmö.