Om en dryg vecka ska de spela EM tillsammans i mixeddubbel i Spanien. Men först ställs Richard Eidestedt och Clara Nistad mot varandra i lördagens SBL-final som spelas i IFU Arena i Uppsala.

– Båda lagen har väldigt mycket rutin från spel både nationellt och internationellt. Jag tror finalen avgörs på vilka som har bäst form för dagen, säger Richard Eidestedt.

Fyrisfjädernspelaren gjorde succé i individuella SM som avgjordes i början av februari med guld i både mixed- och herrdubbeln.

Artikelbild

| Richard Eidestedt och Tim Foo under SM.

Tillsammans med Clara Nistad (Täby) besegrade han Umeåduon Jonathan Forsberg/Klara Johansson i finalen i två raka set med siffrorna 21–16 i båda.

– Den här säsongen har varit en omstart för mig i det internationella spelet med nya partners i både mixed- och herrdubbel. Jag och Clara började spela ihop den här säsongen och det blir speciellt att ställas mot varandra. Vi har aldrig mött varandra på banan tidigare och vi får se hur det går, säger Richard Eidestedt.

Fyrisfjädern har varit i samtliga 19 finaler under 2000-talet och vunnit 16 av dem.

För Eidestedt blir det här hans tionde final och han är sugen på att vinna ett nytt guld.

– Det blir extremt tuff match och vi hade svårt för Täby under säsongen. De vann serien medan vi kom tvåa och det skulle inte förvåna mig om allting avgörs i golden set, säger Richard Eidestedt.

När individuella SM avgjordes hade Clara Nistad hemmaplan i Täby men i helgens lag-SM har Richard Eidestedt publiken med sig då finalen spelas i IFU Arena i Uppsala.

För henne blir SM extra speciellt då hon även ska spela damdubbel i EM tillsammans med en annan spelare från Fyrisfjädern: Amanda Högström.

– För mig känns det jättekonstigt och speciellt att möta Richard och Amanda. Vi brukar träna ihop och jobba mot gemensamma mål men nu står de på andra sidan banan. Jag är inte superbekväm med det och det blir nog inte den roligaste upplevelsen men vi ska göra vårt bästa för att vinna, säger Clara Nistad.

När lagen mötts under säsongen – en gång i grundserien och en gång i mellanrundan – vann Täby båda matcherna.

Nyligen var alla tre i Danmark och spelade för sina danska lag och tränade ihop.

– Det är lite fördel för Fyrisfjädern i finalen eftersom de har mer rutin men om vi spelar på topp så har vi en god chans att utmana dem. Vi slog de under säsongen och ska försöka göra det igen, säger Clara Nistad.