Debatt ­– sportforum Ideellt ledarskap kostar. Det vet nog alla som tränar barn och ungdomar på sin fritid. Det kostar både tid och pengar genom resande, material mm. Dock är det värt allt detta när man får se barn utvecklas och glädjas över att få idrotta. Men att kommunen spär på kostnaderna med parkeringsavgifter, som till exempel utanför IFU arena känns bara lågt och plumpt.

Vi tar ett exempel på en ledare som är i IFU två gånger i veckan; Skissar man på en p-tid i snitt på 2,5 timmar med för och efterarbete, blir det 25 kr/gång = 50 kr/vecka = 200 kr/mån. En inomhussäsong är cirka sex månader lång vilket ger en totalkostnad om 1 200 kr. Naturligtvis är det liknande för föräldrar som skjutsar sina barn till IFU Arena.

Beroende på om man tränar en, två eller tre gånger per vecka, belägger Uppsala kommun alltså en ideellt arbetande tränare, eller skjutsande föräldrar en extrakostnad på 600, 1200, eller 1800 kr för en inomhussäsong i IFU. För oss i Landsbygdspartiet oberoende är gratis parkering utanför IFU en självklarhet. Vi vill inte straffa hälsobefrämjande idrottande genom extra avgifter.

Claes Littorin

Ordf Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun.