Det stod 13–0 redan efter första perioden, men de svenska innebandyherrarna var inte klara där. Sverige avslutade gruppspelet i VM med en imponerande 25–0-seger mot Danmark.

Förbundskapten Mikael Hill medgav att det inte var den svettigaste dagen på jobbet.

– Det var inte så mycket att prata om, det handlade mer om att hålla energin uppe och hålla i gång spelglädjen, säger han i Kanal 9.

Från Storvreta stod Robin Nilsberth för fyra mål, Tobias Gustafsson för två och Albin Sjögren för ett. Alexander Rudd noterades för fyra passningspoäng och Rasmus Sundstedt för ett.

– Alla debutanter har gjort mål nu, och det är viktigt så klart. Sen är också viktigt att de lite större målskyttarna, som Galante Carlström och Kim Nilsson, fick göra några mål så de känner att målskyttet finns där, säger Hill.

Rekordmannen Nilsson tangerade Emelie Lindströms poängrekord på 181 poäng i matchen mot Norge. När Nilsson satte en straff i den första perioden mot Danmark klev han upp ensam på tronen och totalt har han nu noterats för 186 landslagspoäng.

– Jag tror inte att det (rekordet) betyder så jättemycket just nu, det blir mer när jag lägger av och har karriären bakom mig. Huvudmålet är att vinna VM-guld, sedan blir allt annat en bonus. Men det är så klart väldigt, väldigt stort, säger han till innebandy.se.

På fredag spelar Sverige kvartsfinal, vilket motstånd som väntar är ännu inte klart.