Favoriterna från Uppsala hade stor press på sig att ta sig till ännu en final och tränaren Peter Kapetz kände av det redan innan matchen.

– Det är nervöst och sådär före en sådan här viktig match. Men vi känner oss redo, sa Kapetz då.

Men han behövde aldrig riktigt oroa sig.

Artikelbild

| Peter Kapetz

Däremot satt segern hårt inne från start. Fyrisfjädern hade inledande problem mot Halmstad. Trots det lyckades man till slut ta segrar i både herr- och damdubbeln. Därefter skulle Halmstad aldrig riktigt ha någon chans.

– Jag kan inte annat än att vara nöjd med vår prestation idag, säger Peter Kapetz och fortsätter:

– Vi kommer hit och vet att vi är i ett tufft läge. När vi dessutom har skavanker på Scott (Evans) och Victor (Svendsen) så är jag väldigt nöjd. 5–1 är jättebra.

Fyrisfjädern knep en finalplats genom matchvinnaren Mette Poulsen. I sin singelmatch hade hon inga större problem med att avfärda Halmstads egen dansk Line Fleischer Nilsen och det var det.

– Jag spelade ett riktigt dåligt förstaset (10–11). Men därefter fick jag ordning på spelet och fick visa min klass. Jag är riktigt glad för segern, det känns underbart, säger Mette Poulsen efter matchen.

Strax före Poulsen avgjorde mötet krossade Fyrisfjäderns Scott Evans sin motståndare i den andra herrsingeln.

– Både Scott och Mette gör det jättebra. De visar verkligen att de är två toppspelare när de går in och levererar när det gäller som mest. Men jag vill förstås lyfta upp hela laget ikväll. Amanda (Högström) och Richard (Eidestedt) gör det båda jättebra. Jag är väldigt nöjd, säger Peter Kapetz.

Tråkigare för Fyrisfjädern var att Victor Svendsen återigen skulle tvingas lämna walkover. Något han även gjorde i Halmstad tidigare i veckan.

– Tanken var att han skulle in och försöka se ifall han kunde göra något. Men han kände med en gång att det inte skulle funka idag, säger Kapetz.

Nu väntar alltså final på hemmaplan för Uppsalalaget. Motståndare blir Täby som vann mot Kista.

– Det blir en jämn match. Vi förlorade mot dem i grundserien. De har många kompetensspelare. Jag ser fram emot det, säger Mette Poulsen.

– Vi får försöka hålla formen uppe och så. Vi har en månad på oss att förbereda, så allt kring det taktiska och laget får komma lite längre fram, säger tränaren Peter Kapetz.

Finalen spelas i IFU Arena den 21 april.