Med Hannes Öhman borta (spelade dock lite sporadiskt i power play) fick Gabriel Oredsson ta klivet från tredje- till förstakedjan. Att hamna i en sån omgivning medför en del krav. Oredsson känner till det.
– Spelar man i första ska man producera, säger han.

Och det var just vad vänsterforwarden gjorde. Klockan han bara gå till 3.32 innan han klippte in sitt första mål för dagen.
Mål nummer två kom mitt i den andra perioden och betydde 4–1. Efter att bollen lyfts in i målområdet kunde Oredsson sätta den med en backhand.
Anfallaren inledde målskyttet och han avslutade detsamma när han spikade slutresultatet till 8–3 i slutsekunderna.
Alla målen tillkom efter assist från Henrik Stenberg och alla fullträffarna kom från området precis framför målvakten.
– Han är där inne och det är inte många som lyckas ta sig dit. Jag är jättenöjd med hans jobb, berömmer tränaren Thomas Brottman.

Oredsson själv är ödmjuk:
– Det är kul att spela med dem, de fyra är de bästa i världen på sina positioner, säger Oredsson som trots succén hoppas se Öhman tillbaka i startuppställningen så fort som möjligt.
Storvreta fick exakt den start man vill ha i matchen i och med Oredssons tidiga 1–0-mål och kunde sedan, som förväntat, dominera spelet. Bollinnehavet var klart till hemmalaget.
– Vi fokuserade på försvarsspelet och på spelvändningar, men efter sex sju minuter in i andra perioden hände det något och vi satte fart på bollen och benen, säger en nöjd Brottman.

Storvreta hade klara 4–1 efter två perioder och det gästande bottenlagets enda mål så långt hade tillkommit på en straff.
I början av tredje sänktes gästerna definitivt då Mika Kohonen satte 5–1 och Joakim Olsson – bara fem sekunder senare(!) – 6–1.
Storsegern var ett klart steg i rätt riktning jämfört med förlusten mot Helsingborg senast.
– Vi vill börja växla upp lite inför slutspelet. I förra matchen låg vi på ettan. Nu var det tvåan trean ungefär, säger Brottman.