Efter att ha tagit varsin bortaseger i kvartsfinalserien fortsätter dramat mellan Uppsala Basket och BC Luleå under fredagskvällen.

– Vi åker upp till Luleå tidigt under fredagsmorgonen och vi kommer att vara redo igen, säger Uppsalas coach Kevin Gaines.

Besvikelsen över förlusten (90–95) i onsdags var stor, men sättet som Uppsala kom tillbaka på ger mod inför fortsättningen. De gick från 18 poängs underläge i första halvlek till ledning under slutminuterna innan Alex Wesby sänkte en tung trepoängare med 45 sekunder kvar att spela.

– Vi fick fram desperationen som man måste ha i ett slutspel och vi har killar som vågar ta avsluten och sätta de avsluten. På ett sätt är jag inte förvånad att vi kommer igen från ett 18-poängsunderläge. Vi fortsätter att växa i rollen att aldrig ge upp, säger Kevin Gaines.

Trots ett stort tapp i första halvlek gjorde Uppsala match av kvartsfinalen och trots offensivt stora problem kom de upp i 90 poäng. Att släppa in 95 däremot är … inte lika bra.

– Vi vill ha en match som ligger på runt 70 poäng. Men det här visar också en styrka. Även om matchen svänger till att bli mer offensiv anpassade vi oss och vi kunde generera poäng för att hålla jämna steg med det offensivt bästa laget i ligan. Vi låg under med tolv poäng i halvtid, men gjorde match av det direkt i tredje perioden. Jag gillar att vi kan anpassa oss, säger Kevin Gaines.

För andra kvartsfinalen var Andreas Person stor för Uppsala Basket. 25 poäng och ständigt ett offensivt hot. Anton Gaddefors var dessutom tillbaka och satte 15 poäng på 17 minuter. Som om han inte har varit borta alls.

– Det är inte många killar i ligan som kan vara borta i ett helt år och gå in och våga ta de skotten som Anton gör, säger Kevin Gaines.

Torsdagseftermiddagens träning handlade om att kolla igenom onsdagsmatchen i repris, och gå igenom lagets game plan till fredagens tredje kvartsfinal. Kevin Gaines har planen klar för sig.

– Det är små justeringar vi kan och måste göra i försvaret. Luleå fick inte springa speciellt mycket i onsdags heller, men de var effektiva i sitt halvplansspel.

Toni Prostran var viktig för Luleå och hade 18 poäng, 7 returer och 4 assist jämfört med måndagens 9 poäng, 3 returer och 8 assist.

– Mycket utgår från Prostran. Första matchen gjorde vi ett bättre jobb att kontrollera honom. Det sticker ut mest från match ett och två. Vi måste ha bättre kontroll på deras guards, vi måste bestämma mer vad de ska göra och inte ge dem för många val, säger Kevin Gaines.