Lina Sjöberg har en fantastisk sommar bakom sig. I juli tog hon sitt sjunde SM-guld i DMT (dubbel minitrampolin) och slog nytt svenskt rekord i grenen, och under World Games i Polen, där de tolv bästa i världen ställdes mot varandra, slutade Lina Sjöberg trea.

En länge uttalad målsättning har varit att skriva ny historia genom att bli den förste någonsin som gör en trippelvolt på ett mästerskap – en volt hon annars blev första kvinna i världen att göra i maj på Canada Cup.

Men efter helgens internationella säsongspremiär i Spanien kommer nya besked.

Artikelbild

| Lina Sjöberg.

– Jag har tyvärr lagt trippelvolten lite åt sidan, tyvärr. Jag har haft en dålig period rent träningsmässigt efter World Games och har inte kraften som krävs helt enkelt, säger Lina Sjöberg, som bland annat störts av en ”dunderförkylning”.

– Jag har inte riktigt haft de bästa förutsättningarna för att träna på allra bästa sätt.

Någon resultatmässigt förändrad målsättning inför VM är dock inte satt. Målet är fortfarande VM-guld.

– Jag borde kunna gå till final hyfsat enkelt med de kombinationer jag har planerat, och även finalkombinationerna, som är rätt svåra föra tjejer, ska ge mig en bra chans att ta VM-guld. Trots att jag har lagt trippelvolten åt sidan, säger Lina Sjöberg.

En fingervisning om Lina Sjöbergs kapacitet kom under säsongens första internationella tävling i DMT i Spanien, där hon vann direkt. Med en helt ny kombination – en dubbelvolt bakåt i pik – var hon nära ett nytt personligt rekord.

– Jag saknade det största motståndet, amerikanskan som vann World Games, men det är ändå skönt att man ligger bra till gentemot några av mina stora konkurrenter, säger Lina Sjöberg.

Hur mycket betyder den här segern för dig?

– Jag är en tävlingsmänniska och jag blir väldigt taggad och motiverad nu när tävlingarna har dragit i gång igen. Jag satte mina kombinationer på träning först i onsdags och fick till dem bra under helgen. Nu gäller det bara att slipa på dem så att de sitter hundra gånger av hundra, säger Lina Sjöberg.

– Det finns ju mycket kapacitet och poängen jag fick i helgen var inte långt ifrån mitt personbästa. Jag har riktigt bra chanser även utan trippelvolten.

Redan kommande helg väntar en Svenska cupen-tävling och därefter väntar landslagsläger och uppladdningsläger i Upplands Väsby inför VM.