Under måndagen togs inte mindre än sex Storvretaspelare ut till VM. Kanske fanns det de i Uppsalalagets stjärnspäckade trupp som på tisdagskvällen tänkte på större matcher än den mot Helsingborg. Men några som var redo att visa vad de kan var Fredrik Lindholm, Simon Götz och Linus Jämtdal.

– Vi har suttit i några matcher och var jättesugna på att spela. Vi spelade för att få spela mer, säger Lindholm som spräckte nollan i matchen mitt i den första perioden på en retur.

Det var Lindholms första fullträff för säsongen. Det senaste tävlingsmålet han gjorde för Storvreta var i SM-finalen i våras.

Artikelbild

| Linus Jämtdal (24) spelade fram till två av målen.

– Det var kanske lite roligare i SM-finalen men det är alltid kul att göra mål, säger han.

En som också fick näta för första gången i årets superliga var Simon Götz. Nyförvärvet spelades fram av Jämtdal till 3–0 i mittperioden.

– Vi hade mycket energi som skulle ut och var otroligt spelsugna allihopa, säger han.

Götz erkänner att omställningen i och med flytten från AIK till svenska mästarna har varit rätt stor.

Artikelbild

| Simon Götz gjorde sitt första seriemål i Storvretatröjan.

– Jag har varit ur form. Fysiskt har det varit ganska bra men innebandymässigt har det inte funkat ett tag. Det är en ny stad och ett nytt lag men jag har alla möjligheter här.

Helsingborg hade inget att sätta emot Storvreta den här kvällen. 2–0 efter den första perioden var i underkant. Skotten då var 10–2 i hemmafavör och i den andra skrevs de till hela 17–3. Det var nära nog spel mot ett mål. Och inte var det mot Viktor Klintstens hemmabur.

Och tredjekedjans målhunger bestod. Mitt i matchen drav Jämtdal upp bollen på vänsterkanten och spelade över till Lindholm som klappade in 5–0. Succé för de tidigare bänkade spelarna.

– Alla femmor kanske inte kom upp i prestation i kväll men vi har ju suttit ... vår första och andra formation är snäppet vassare men tredje och fjärde har ju alla kapacitet att få spela alla matcher i ett annat lag. Nu blir det svårt för tränarna, säger Lindholm.

Viktor Klintsten fick lite mer att göra i den sista perioden (sju skott) och höll en välkommen nolla efter att haft en jobbig säsongsinledning. Resultatet stannade vid 8–0 men känslan var att det kunde ha blivit så mycket mer i målväg för hemmalaget om alla hade gått för fullt.