Det blev storslam i NHL-draften för svensk del. Den stora snackisen blev förstås att Rasmus Dahlin gick som etta när han tingades av Buffalo Sabres. I och med det blev han förste svensk sedan Mats Sundin att väljas först i draften. Men ytterligare fem svenskar blev också valda i den första rundan. En av dem är Rasmus Sandin som fått sin hockeyfostran i Gimo och som även har ett förflutet i Almtuna. Den senaste säsongen tillhörde backen Rögle men lånades ut till OHL där han stod för imponerande 45 poäng (12+33) på 51 matcher.

– Jag tycker det har givit mig en del mognad, både på och utanför isen. Det kändes som om jag tog en roll här borta och spelade mitt spel hela tiden. Jag har fått en stor roll här så det har varit väldigt bra, säger Sandin till NHL.com.

Backen valdes av den anrika klubben Toronto Maple Leafs som 29:a totalt. Draften fortsätter under natten lördagen. Då kan även en annan upplänning komma att väljas. Jonathan Berggren har spelat ungdomshockey i Enköping och han lär gå tidigt i den andra rundan om man ska tro förhandsspekulationerna. Jacob Ragnarsson, som återfinns i Almtuna, är en annan spelare som väntas bli draftad.