"Gjorde väldigt bra ifrån sig"

Efter fyra intensiva dagar avslutades Swedish Open i IFU Arena. Sveriges förbundskapten Andrew Smith är nöjd med turneringen i Uppsala och berömmer flera lokala spelares insatser.

Sveriges förbundskapten Andrew Smith berömmer flera spelare i Swedish Open.

Sveriges förbundskapten Andrew Smith berömmer flera spelare i Swedish Open.

Foto: Tobias Skagerström

Badminton2020-01-19 14:28

Under söndagen avgjordes finalerna i Swedish Open som spelats under fyra intensiva dagar i IFU Arena.
Danske Victor Svendsen, som spelar för Fyrisfjädern, vann herrsingeln efter att svenske Felix Burestedt tvingats avbryta matchen i första set. 

– Det har varit en väldigt bra och rolig turnering. IFU Arena är en av de bästa arenorna som vi spelat i och allt har fungerat bra. Flera spelare har även haft nära hem och det har varit skönt för dem, säger Andrew Smith, förbundskapten för svenska landslaget.

Längst av de lokala spelarna gick Moa Sjöö tillsammans med Clara Nistad (Täby) som gick till semifinal.

– Moa och Clara gjorde väldigt bra ifrån, de mötte väldigt tufft motstånd i kvartsfinalen och vann. De spelade väldigt aggressivt och attackerande och det var kul att se. Det är svårt att ladda om efter en sådan match och de gjorde ett bra första set i semifinalen. Men sedan tappade de spelet, säger Andrew Smith.

Är det någon annan spelare från Uppsala som stuckit ut?

– Vi hade egentligen inga förväntningar på Melker (Z Bexell) och Cecilia (Wang) men de gjorde det väldigt bra. De kunde nog ha vunnit en match till men tappade lite koncentration. Edith (Urell) ställdes mot en tuff japansk motståndare och gjorde väldigt bra ifrån sig. Alla tre är väldigt unga och det här var en bra erfarenhet. Andy (Tsai) gjorde en väldigt bra turnering fram till åttondelsfinalen och han utvecklas hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!