UNT kunde för några veckor sedan berätta att det såg lite kärvt ut för spel den 8 april mot AFC Eskilstuna då bygget av Studenternas låg något efter tidsplanen. Med exakt två månader kvar till match så är läget bättre.

– Jag är ganska övertygad om att vi kommer att kunna spela den 8 april mot AFC Eskilstuna. Samtidigt krävs det att alla bjuder till, det gäller hela omgivningen från myndigheter till Svenska Fotbollförbundet. Det kommer att krävas lite välvilja från olika håll, men vi har ett bra grepp om det, säger projektledaren Johan Quarfordt.

Med två månader kvar till spel väntar flera nyckeldatum för bygget. Redan på fredag i nästa vecka ska man vara färdiga med grunden till där konstgräset sedan ska läggas med planvärmen.

– Vi ska vara klara upp till konstgräset om en vecka så på det sättet är nästa vecka kritiskt. Det kan också påverkas av vädret så klart då materialet blir finare och finare ju högre upp man kommer och därmed också mer känsligt för frost, säger Quarfordt.

Hur ligger ni till?

– Arbetet med spelplanen går enligt planen och det ser förhållandevis hoppfullt ut. Vi har klarat av att hantera den vinter som vi har haft sedan årsskiftet och det känns hyfsat bekvämt. Vi vet om att klockan går och det är en strid på kniven med små marginaler.

Vecka tio och elva ska konstgräset installeras och två veckor senare väntar arenabesiktningen från Svenska Fotbollförbundet, närmare bestämt den 26 mars.

– Vi kommer att ha en kontinuerlig dialog med förbundet via Sirius där vi kommer att briefa lite vad som händer. Vi har satt fast alla detaljer och vet vad som behöver utföras. Det gäller att få allting på plats och det jobbar vi stenhårt för.

Något som är en utmaning för bygget är bandyfinalen den 23 mars.

– Det som händer är att glappet mellan oss blir tajtare. De tar en yta i anspråk för läktare och inträde till valda delar. Det blir mer tajt och vi kan börja med saker senare, men det ska ordna sig. Vi måste planera bättre och hårdare.

Med två månader kvar till premiären ser det alltså ut att bli spel på Studenternas mot AFC Eskilstuna den 8 april. Publiken kan dock vänta sig lite provisoriska lösningar även på de nya läktarna under våren.

– Sannolikt kommer både kiosker och toaletter att vara satelliter precis som innan. Det blir temporära toaletter antagligen till en början, men sedan hoppas vi att det successivt ska bli bättre match till match, säger Quarfordt.