Söndagens regn är borta och solen skiner under måndagen när Uppsala Beachhandboll går in på sin femte och nästsista dag.

Bakom Slottet vid campus har flera lag samlats för att spela beachhandboll på de två sandplanerna.

– Det kom en hel del regn under söndagen men det gick att spela så vi kunde köra på. I dag är det nästa lite för varmt så att sanden blir varm. Det har varit fullt upp sedan vi startade men alla är glada och nöjda, säger Ivan Wästvind, på Uppsala HK som arrangerar cupen.

Artikelbild

Varje dag avgörs en ny åldersklass och under måndagen spelar lag födda 2004. Totalt gör 24 lag (16 på tjejsidan och åtta på killsidan) upp i olika matcher som drog igång klockan nio på förmiddagen.

Varje deltagande lag är garanterad fem matcher, fyra i gruppspelet och minst en i slutspelet beroende på hur det går.

– Vi har vunnit en, spelat oavgjort en och förlorat en match. Det var lite surt eftersom vi förlorade med ett mål och var själva nära att vinna men vi är nöjda med hur det har gått hittills, säger Manuel Blanco.

Tillsammans med Vincent Bring är han ledare för Uppsalas två lag för killar födda 2004 som tävlar under måndagen.

Artikelbild

| Uppsalas två lag för killar födda 2004 leds av Manuel Blanco och Vincent Bring.

De spelar i tröjor med tomtar på, ena laget har gråa och det andra är grönt, och kläderna gör att laget sticker ut.

– Det är kul att ha lite annorlunda kläder och vi kallar oss för tomtarna. Tröjorna gör det också lätt att hålla koll på våra spelare, Vincent Bring.

Artikelbild

| Sekretariat och speaker har koll på allt som händer under dagarna och ropar ut när matcher börjar och slutar.

Detta är åttonde året i rad som Uppsala Beachhandbollscup arrangeras och den har pågått sedan i torsdags sandbanorna vid Campus i närheten av universitetet och Slottet.

Drygt 180 lag har gjort upp i olika åldersklasser och under nytt för i år är att turneringen utökat antalet lag som deltar.

Artikelbild

| Swithiod lägger en straff i matchen mot Vassunda. Totalt deltog 16 lag på tjejsidan under måndagen.

– Vi har ökat till att kunna ha 32 lag per dag, sedan har vi inte alltid haft det, men det är kul att intresset fortsätter att växa för cupen. Det är många lag som varit med tidigare som kommer tillbaka och det visar på att de är nöjda med arrangemanget, säger Patrik Johansson på Uppsala HK.

Föreningen deltar själva med flera lag i varje klass och det finns planer på att göra om och utveckla turneringen till nästa år.

Artikelbild

– Vi vill att turneringen ska fortsätta växa och funderar på vad vi kan göra för att det ska bli så. Vi kanske flyttar till ett annat ställe och har lite olika spår som vi kollar på, säger Patrik Johansson.