– Han vill utomlands, det är hans huvudmål och jag kan tycka att han värd ett bra kontrakt. Han är så pass bra. Vi är glada att han väljer oss före andra lag i ligan. Vi får ta det månad för månad, säger Daniel Fixelius.

Viktor Gaddefors kom hem till Uppsala under hösten efter åtta år i Italien mest för att mellanlanda i väntan på ett nytt kontrakt utomlands. Nu tar landslagsstjärnan död på spekulationerna – och förlänger sitt kontrakt med en månad till.

– Viktor har varit en jätteförstärkning för oss, men inte bara i matcherna. Han är ledare vid sidan av planen och hjälper de unga spelarna och har en viktig roll på många sätt för oss, säger Daniel Fixelius.

– Han har fått erbjudanden, men han vill ha något riktigt bra om han ska sticka. Södertälje Kings ryckte också i honom, men ska han spela i svenska ligan vill han lira med oss. Det gläder oss, fortsätter Fixelius.

Efter fem spelade matcher med Uppsala Basket snittar Viktor Gaddefors starka 20,4 poäng, 5,0 returer och 4,6 assist per match, siffror som placerar landslagsstjärnans som trea både i poäng- som assistligan.