Frötuna, som spelar i division II, har fått sin första landslagsspelare. Och det efter en annorlunda historia. Katarina Grönwall adopterades till Sverige när hon var ett år och åkte i början av månaden till Seoul för att röka sina rötter. Som bonus blev det fyra träningsdagar med landets landslag – och en plats i VM-kvaltruppen. Detta efter att ha först mejlat det koreanska förbundet och snabbt ansökt om dubbelt medborgarskap.

– Det är ju jätteroligt att få debutera som 45-åring i ett landslag, jag har som sagt gott om rutin och jag känner även att jag kan fungera som en mentor till de andra två målvakterna, säger hon till innebandymagazinet.se

På fredag flyger hon till Bangkok och Thailand där kvalet spelas.

– Jag vet inte hur jag får spela men det är klart att jag vill spela en match såklart! Australien, Singapore och Japan är väl de starkare lagen enligt koreanska förbundet sedan är det ganska jämnt när de gäller de övriga. Men man skall tänka på att mycket handlar om hur väl förberedd man är när man kommer till Bangkok och en match kan alltid få en oväntad vändning när man minst anar det.