Med blott en seger på de första 13 matcherna parkerar Uppsala Basket sist i ligan. Lägg till att laget mot Luleå återigen tvingades gå runt på endast sju spelare och läget kan sammanfattas som kritiskt för jumbon. Mot Luleå blev det förlust med 107-80, men trots det utsatta läget så tacklar laget det på ett bra sätt.

– Ovanligt bra och oväntat bra. De håller ihop som ett lag och som lag är vi en jättebra grupp. Det är svårt när det går risigt, men jag är verkligen imponerad för det är tufft att förlora så mycket, säger Jens Tillman.

Sju spelare igen, när kan ni få in fler?

– Jag vet inte, du får kolla med Immelgård (klubbchef). Vi försöker jobba med de vi har för tillfället även om det vore jättebra med lite fler spelare, det tycker alla. Läget är som det är och det går att tänka negativt kring det, men det har vi inte råd med varken som spelare eller ledare. Vi vill göra så gott vi kan, det gäller att gilla läget även om man ogillar läget.

Det låter enkelt, hur tufft är det?

– Det är lika tufft för alla som är med, styrelse, klubbdirektör, ledare och spelare. Ingen är nöjd med att det går som det gör, men jag är stolt att vi inte bryter ihop och lägger ner. Grabbarna ska ha en eloge.

Matchen mot Luleå var som väntat tuff för Uppsala där man släppte in hela 107 poäng.

– Det vi kan ta med oss är att vi kan göra poäng, men det är i försvaret vi tappar. De får göra väldigt mycket poäng och det är tufft, säger Tillman vars Uppsala tog nattåget hem från Boden under natten till tisdag.