Det var ingen snack om saken småländska Anderstorp. Graff var snabbast på testerna och i kvalet. I lördagens tävlingsheat ledde han båda heaten i alla varv.

– Det är en fantastisk start på säsongen. Förra gången i Skövde gick det bra, men det här var grymt, säger en glad Alexander Graff på telefon från Anderstorp.

Han stod i pole position i båda heaten. Stein Frederic Akre och stallkompisen i Memphis Racing, Mikael Lindberg, var de största hoten. Men det blev ingen spänning – i alla fall inte om segern.

– Jag fick en bra lucka i början, men i mitten av heatet kom han (Akre) tillbaka och var bara lite mer än sekund bakom mig, säger Graff.

En sekund? Inte i stötfångaren direkt, men kände du någon oro någon gång?

– Nej, jag hade allt under kontroll och på slutet drog jag ifrån igen.

I det andra heatet blev det tajtare. Mikael Lindberg var bara 0,41 sekunder bakom.

– Men jag visste att han skulle få svårt att attackera, så jag var inte orolig i det heatet heller, säger Graff, som förstås var medveten om att det var teamkompisen Lindberg som jagade honom.

Det är bara två STCC-deltävlingar (två heat varje helg) som har körts av fem, så det kan hända mycket än, men frågan är om inte V8 Thunder Car-klassen är avgjord.

– Det är alldeles för tidigt att säga, jag vet att det kan hända mycket, men det ser bra ut, det kan jag säga, konstaterar Graff med ett skratt.

Nästa race körs som kvällstävling på Mantorp i Östergötland 25 juni.