Svenska teamet Memphis Racing har rott i land en ny satsning på Nascar Whelen Euro Series. Den europeiska varianten av Nascar, direkt underställd det amerikanska märket, har aldrig varit större.

Alexander Graff och Freddie Hemborg har sällskap av finska duon Henri Toumaala och Ian Erik Waden.

– Det är en storsatsning från teamets sida, där vi sätter en svensk och en finsk bil på startlinjen i det som är ett av Europas största standardbilsserier, säger Alexander Graff i ett pressmeddelande.

Graff slutade nia i mästerskapet under 2018 och siktar högre i år, även om konkurrensen tätnar. Bland de startande återfinns nämligen namn som den tidigare Formel 1-mästaren Jaques Villeneuve.

– Serien lockar mängder av mästare och profiler från både Nascar, DTM och andra toppserier i Europa, säger Alexander Graff.

Säsongens inleds i spanska Valencia i helgen och fortsätter över totalt åtta helger på lika många banor med en stor final på Zolder i Belgien.

I vinstpotten finns en chans att få köra Nascar i USA.

– Det är klart att det är drömmen för oss alla, men just nu fokuserar vi på att blanda oss i toppen på serien här i Europa. Därefter är alla möjligheter öppna, säger Alexander Graff.