Sara Liljeström och Kim Doverstål tog tillsammans med Caroline Käck från Järnvägens BF VM-guld i lag för juniorer, efter en spännande final mot Italien.

- Det blev riktigt tajt där, båda lagen hade samma poäng, men Carolines sista pil var närmast målet och det avgjorde, säger Sara Liljeström.

Att vinna guld var inget som de hade räknat med på förhand.

Artikelbild

Fredrik Lundmark tog VM-brons i barebow.

- Det var kanske lite överraskande. Vi låg trea efter kvalet, men i finalen höll vi ihop det riktigt bra allihop. Det var riktigt kul, säger Sara Liljeström, som sköt disciplinen barebow i laget, medan Kim Doverstål sköt recurve och Caroline Käck compound.

Sara tog även brons individuellt i barebow. Hon var etta i kvalet, men tappade i semifinalen och fick skjuta om bronset istället. Där hon till slut besegrade en amerikanska.

- Det kändes ändå som att jag hade bronset, medan guldet i lag var mer överraskande. Men det här är det största som jag har gjort i min karriär, säger Sara Liljeström.

Det blev ytterligare en VM-medalj till Sturarna. Fredrik Lundmark sköt till sig ett VM-brons i herrarnas barebow under söndagens avslutande tävlingar i Cortina.