Det är Eurosport/Discovery som har sändningsrättigheterna till olympiska spelen för första gången. Till Sydkorea har det skickats inte mindre än 120 personer för att se till att vi som sitter hemma i tv-sofforna och framför mobila skärmar ska få en så bra upplevelse som möjligt. Jakob Vastamäki, som är uppväxt i Östhammar men numera boendes i Stockholm, jobbar i första hand med att leverera inslag och reportage till sociala medier. Totalt ska han befinna sig i OS-landet i tre veckor.

– Ett riktigt drömjobb!, hälsar upplänningen från Sydkorea.

Och redan innan själva tävlingarna kommit igång blev han förste svensk att få möjligheten att känna på hur 2018 års guldmedaljer känns när han träffade medaljdesignern Lee Suk-Woo för ett inslag.

– Haha ja precis, det blev ju så. Jag fick besöka hans designstudio och fråga om hans arbete. Han berättade bland annat att det tog ett år att färdigställa medaljens design. Och att det var 20 versioner som producerades under det året innan medaljen blev helt godkänd, berättar Vastamäki.

Vem blir förste svensk, efter dig, tror du att få hålla i en guldmedalj?

– Jag tror att förste svensk att ta en guldmedalj blir Henrik Harlaut som vinner slopestyle-guld den 11:e februari.

Vad ser du annars mest fram emot?

– Jag kommer jobba väldigt mycket med hockeyn när spelen väl drar igång och därför blir det naturligt att jag ser mest fram emot det. I hockeyteamet ingår bland annat Håkan Loob, Kim Martin Hasson och inte minst Peter Forsberg. Att få kolla på OS-hockey tillsammans med dem, om än bakom kulliserna, är otroligt roligt.

Är det vinter-OS så förväntas det ju en viss kyla. Det har dock pratats om att det skulle kunna bli extremt kallt i Pyeongchang under mästerskapet och att det är kallt är något Vastamäki redan känt av.

– Det är mycket snack om kylan så här innan och jag kan bekräfta att det är väldigt väldigt kallt här nere. Det gäller att klä på sig ordentligt för att inte frysa. Förutom kylan har jag faktiskt bara positiva saker att säga om landet. Det är häftigt att vara på plats och alla invånare man träffar på gatan och pratar med är otroligt trevliga. Det blir tre riktigt grymma veckor här nere!