Gusk byter tränare för damlaget

Niclas Hedström får inte fortsatt förtroende att träna Gusk:s damlag 2020. Ny tränare blir Roger Bergman.

Gusk damer får ny tränare till säsongen 2020.

Gusk damer får ny tränare till säsongen 2020.

Foto: Tobias Skagerström

Fotboll2019-10-21 21:23

Gusk gjorde en stark säsong i division ett under 2019 under Niclas Hedströms ledning. Men har valt en annan tränarlösning till kommande säsong.
– Vi har valt att inte förlänga med Niclas Hedström. Han har gjort ett bra jobb hos oss, och vi har varit nöjda med det. Nu gör vi en liten nystart istället. Där vi ska fortsätta vara ett topplag, men också jobba lite mer med våra ungdomar. Och då gör vi det under ett annat ledarskap. Vi har ingen ambition att ta upp kampen i Uppsala mot Uppsala, säger sportchefen Magnus Dureman.
Istället kommer Roger Bergman in som ny tränare. Han kommer närmast från Sirius ungdomsverksamhet, och har även jobbat som distriktstränare för Upplands fotbollförbund tidigare. Som damtränare är han helt ny som huvudansvarig.
Niclas Hedström, tog över Gusk-laget inför hästsäsongen 2018. Han höll laget kvar i ettan och ledde laget till en tredjeplats i årets serie.
– Det har varit otroligt roligt att gå från botten 2018 till toppen 2019. Om jag ville vara kvar? Både ja och nej. Jag strävar alltid efter att vara i en förening som vill framåt och ta nya kliv. Lagmässigt i Gusk så vill man nog det, men jag kände inte riktigt detsamma från styrelsen. Det fanns ingen riktig målsättning hur det skulle se ut, säger Niclas Hedström.
Vad ska du göra istället?
– Vi får se. Det har kommit in två erbjudanden att ta ställning till. Det viktigaste för mig är att komma till en förening som vill framåt, säger Niclas Hedström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om