Hägg om vännens svåra sjukdom

Den Gimo-fostrade NHL-backen Robert Hägg är nära vän till Oskar Lindblom som nyligen fått beskedet att han har en cancersjukdom. Nu berättar Hägg om den tuffa tiden.

Upplänningen Robert Hägg har precis som hela Philadelphia en tuff tid just nu när Oskar Lindblom drabbats av en cancersjukdom.

Upplänningen Robert Hägg har precis som hela Philadelphia en tuff tid just nu när Oskar Lindblom drabbats av en cancersjukdom.

Foto: Paul Chiasson/TT

Ishockey2019-12-15 20:55

Det var i fredags kväll som Philadelphia Flyers meddelade att deras svenske stjärna Oskar Lindblom hade drabbats av Ewings sarkom, en form av skelettcancer.

I Flyers spelar även Robert Hägg, bror till Almtuna-spelaren Christian Hägg, som är nära vän till Lindblom.

I ett klipp på NHL-klubbens twitterkonto får Hägg frågor om det som hänt.

– Han är chockad. Jag var med honom när de berättade för honom och det var svårt att se honom, säger Hägg som känner att det är en svår och jobbig situation.

– Det är svårt. Jag vet inte hur jag ska reagera. Samtidigt måste man fortsätta framåt. Han skulle älska att spela om han kunde och han skulle älska att vara på isen och allt han vill är att man gör sitt bästa där ute, säger Hägg och fortsätter:

– Ibland börjar han gråta och tio minuter känner han sig bättre. Han känner sig inte sjuk men någon säger till honom: du är sjuk. Jag vet inte hur han reagerar på det. Det är tufft för alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!