Förra säsongen stod Alexander Johansson för 42 poäng i grundserien och blev Hagundas bäste poänggörare i allsvenskan. Trots anbud från SSL-klubbar förlängde han i mars sitt kontrakt med klubben i ytterligare två år.

– Alla som varit en del av Hagunda de senaste åren vet att det är något väldigt speciellt med klubben. Det finns en stor portion glädje och harmoni blandat med ambitioner och mål. Hagunda är en klubb som det är svårt att inte trivas i, därför ville jag vara kvar och jag hoppas vara en av bitarna som tar Hagunda upp till SSL, säger Alexander Johansson.

Han var en viktig del av laget när Hagunda gjorde stor succé när man som nykomling slutade tvåa i grundserien och tog sig till kval till superligan. Där förlorade klubben mot Djurgården och nu hoppas föreningen gå hela vägen till högsta divisionen.

Artikelbild

– Det här blir en helt annan säsong än förra året då vi ses som ett topplag och det leder till att man får press på sig, både som lag och spelare. Förra säsongen hade vi inga ”måsten” bortsett från viljan att överraska och komma så högt som möjligt och jag tror att många motståndare underskattade oss under första halvan av säsongen, så blir nog inte fallet nu, säger Alexander Johansson.

Till den kommande säsongen har Hagunda tappat en del spelare som bland annat lagkaptenen Nils Göthberg som inte längre har tid att satsa på innebandyn fullt ut. Föreningen har även förstärkt med flera spelare, som Markus Åkerfeldt, Kristian Adolfsson – samt storstjärnan Fredrik Holtz som återvänder till Sverige efter tre år i Schweiz.

– Det har varit full fart sedan jag flyttade tillbaka och började träna i mitten av maj. Det känns jättebra och jag har fått fina intryck av spelarna och ledarna i laget. Det är ett gäng som spelat ihop länge och känner varandra väl och jag hoppas kunna bidra med samma spel som jag spelat tidigare i andra klubbar, säger Fredrik Holtz.

Den trefaldige svenske mästaren har bytt proffslivet utomlands till jobb och spel i allsvenskan. Det är en ny vardag för Fredrik som ser framemot möjligheten att skjuta upp Hagunda till SSL.

– Det var ett tag sedan jag spelade i allsvenskan och det blir lite annorlunda. Jag köpte matcher via nätet och kollade i slutet av förra säsongen och det såg väldigt roligt ut med mycket folk på läktaren, fint spel och fart i anfallsspelet så det känns verkligen som vi är ett lag på väg framåt, säger Fredrik Holtz.

Båda poängkungarna ser fram emot den kommande säsongen och betonar att laget är det viktiga och att klubben ska fortsätta arbeta efter Hagundamodellen där alla spelare är viktiga.

Efter en lång försäsong som inleddes i maj med gemensamma träningar är premiären av allsvenskan norra nära för Hagunda. I fredagskvällens premiär tar klubben emot Tullinge i IFU Arena.

– Man längtar alltid efter att säsongen drar igång och det blir på allvar. Våra pusselbitar har fallit på plats under försäsongen och vi är redo för säsongen, säger Fredrik Holtz.

Allsvenskan tros på en väldigt tuff och jämn serie då två lag degraderade lag från superligan (AIK och Team Thoréngruppen) hamnat i den och flera av förra säsongens toppklubbar finns kvar.

– Det blir tufft men vi måste fortsätta på samma sätt som vi spelade under nästan hela förra säsongen men även höja nivån några snäpp till. Om vi blir ännu mer skärpta och noggranna så blir det en rolig säsong, säger Alexander Johansson.