Det började bra för Hagunda. Inte ens en minut var spelad när Joel Ahlin höll sig framme och gav sitt lag ledningen.

– Det var häftigt. Inramningen var fantastiskt och jag tror att hela laget fick en adrenalinkick bara av att komma in och spela framför en fullsatt läktare, säger målskytten som fick jubla framför en rekordstor publik på 2 109 åskådare.

Lagen följdes åt ställningsmässigt men med fem minuter kvar satte gästerna in nådastöten. Warberg hade haft powerplay i en sekund (!) när man tryckte dit frislaget som skulle visa sig bli matchavgörande.

Artikelbild

– Vi är superkass i special teams. Det är där det avgörs. De gör ett slumpmål och tre i powerplay samtidigt som vi inte tar chansen när vi väl har numerärt överläge, säger Hagundas tränare Mårten Pederson.

Hur går tankarna?

– Jag är riktigt besviken. Vi kommer inte alls upp i nivå. Det är små marginaler men prestationen är inte okej, säger Pederson.

Hur laddar man om efter detta?

Artikelbild

– Vi bryter ihop sedan tränar vi på lördag och måndag. Sedan lär vi åka ner till Varberg och se till att ta femte avgörande.

Allt är upplagt för en rysare när Hagunda reser ner till västkusten för en femte och direkt avgörande match på tisdag. Vinnaren kommer att spela i SSL nästa säsong.

Artikelbild

– Det är bara att nollställa sig och inse vilken möjlighet vi har. Allt kommer till sin spets i en enda match, säger Joel Ahlin.

Känns det lite brutalt att allt ska avgöras i en enda match?

– Det är någon form av skräckblandad förtjusning inför det. Vi har allt att vinna om man ser till ingångsvärdena. De har större press på sig eftersom alla förväntar sig att de ska gå upp. Våra supportrar pushar oss och det är ingen som kräver att vi ska gå upp. Den press vi känner kommer från oss själva. Vi kommer att kämpa till sista svettdroppen, säger Ahlin och fortsätter:

– Vi visste att det skulle bli tufft att möta Warberg och att det mycket väl kunde gå till fem matcher. De är ett fantastiskt innebandylag och vi är sega att möta. Det har varit tighta matcher rakt igenom. Samtidigt vet jag att vi kommer att vara revanschsugna och göra allt för att vinna därnere.

Tränare Pederson behöver knappast plocka fram någon extra tändvätska inför det som komma skall.

– Det är självuppladdande. När vi väl är på banan kommer alla att vara beredda, säger Hagundatränaren.