Hammar ligger tvåa i poängligan med sina 31 poäng på 13 matcher, ett minst sagt imponerande facit och bara en poäng bakom söndagens derbymotståndare Sara Orebrand från Sirius. Hammar, som fyllde 16 i onsdags, gör sin första seniorsäsong och snacka om braksuccé direkt. Tränaren Viktor Matsenius hyllar henne som fantastisk och statistiken talar sitt tydliga språk.

– Jorå, säsongen har varit bra, jag trodde inte att det skulle gå så bra faktiskt, säger Hammar.

Varför tror du att det ändå gått så bra för dig?

– Jag får spela med andra väldigt bra spelare.

Förra säsongen stod hon för totalt 77 poäng på sina 43 matcher, säsongen innan gjorde Storvretaprodukten 98 poäng på 46 matcher och 2014/2015 hela 109 (!) på 57 spelade matcher.

– Jag tycker att jag har utvecklats ganska mycket den här säsongen. Det jag har utvecklat mest är farten med bollen skulle jag säga.

Du är tvåa i poängligan, kittlar det att ta hem den?

– Det är alltid kul, men inget jag tänker att jag måste göra.

Storvreta har gått som tåget den här säsongen och leder sin division I-serie överlägset. Laget vunnit samtliga 14 matcher under säsongen inför söndagens derby mot Sirius som ligger fyra i serien.

– Det blir alltid bra matcher mot Sirius så det blir kul. Vi ska försöka att spela vårt eget spel och ha ett bra tempo, då brukar det gå bra.

Vad har du för drömmar och mål med din innebandy?

– Det är att spela i landslaget och i högsta serien, säger Hammar.

Det är dock inte bara på planen som Hammar gör succé. Hennes instagramkonto, lh-innebandy, där hon lägger upp filmer där hon trixar med bollen bland annat, har i skrivande stund otroliga 10 800 (!) följare.

– Jag vet inte om det finns någon hemlighet, jag har bara lagt upp det för att jag tycker att det är kul och sedan kom det många följare direkt, säger Hammar som startade kontot sommaren 2015.

Förvånad?

– Jag visste inte att man kunde få så många följare, skrattar hon.

Vad har du fått för respons?

– Det r många som skriver till en och många som har startat liknande konton också så det är kul.

Landslaget är målet på planen, vad är ditt mål på Instagram?

– Jag har alltid som mål att få mer följare, men sedan vet jag inte exakt hur många jag siktar på, säger Linnéa Hammar.