Tändsticksbuggen var i R-klass där ENA deltog i buggen med Hannes Ardbäck & Embla Sparrfelt i barnklass och Hampus Ardbäck & Hanna Edstam i juniorklass.

Bägge paren vann sin klass och satte därmed ribban för ENA:s fortsatta tävlande under dagen.

I Jönköpingstrofén kollade många tävlare formen inför SM som går av stapeln i Kalmar 3-4 juni. I Lindy Hop och Boogie Woogie hade ENA tre par som dansade. I Lindy Hop ungdom placerade sig August Selgeryd och Hanna Ardbäck på en fin fjärdeplats. I Boogie Woogie ungdom lyckades Isac Palm & Amanda Berglind knipa en femteplats. I Boogie Woogie vuxen startade Simon Bodin och Emelie Hammarberg som efter ett uppehåll i sitt tävlande nu har kommit tillbaka i högsta klass.

– De gjorde en mycket bra prestation och tog ett brons vilket lovar gott inför SM men även inför framtida tävlingar. Kul att Simon och Emelie är tillbaka på tävlingsgolvet igen, tycker tränaren Susanne Lindblad-Jansson.

I bugg vuxen A tog Hampus Jacobsson och Alva Larsson tog en finalplats, där de till slut fick ett mycket välförtjänt silver med sig hem.

I bugg ungdom fick August Selgeryd & Hanna Ardbäck ytterligare en fjärdeplacering och Isac Palm & Amanda Berglind slutade sjua.

Simon Edstam & Wilma Djerv dansade till sig en finalplats i juniorklassen där de blev sexa.

Örjan Björkman & Ann Hagberg tog sig till semifinal i +35B som för dagen bjöd på hårt motstånd. Paret hamnade på tionde plats.

I +35A gjorde Fredrik Alfredsson & Mattilda Sundqvist sin första tävling i A-klass och tog sig till final.

– En mycket bra prestation i den hårda konkurrens som råder där, säger Susanne Lindblad-Jansson.

William Nälsén & Linda Hasselqvist dansade i bugg vuxen B. De dansade bra och gled med fram till semifinalen där det tog stopp och paret slutade elva

– Det var många bra placeringar och mycket bra dans, menade tränarduon Tony Jansson och Susanne Lindblad-Jansson som nu lägger fokus på kommande SM. (EP)