Niklas Busch Thor blev efter fyra säsonger i Siriuströjan närmast en levande legend med sitt spel och ledarskap. Nu tror jag att Robert Åhman Persson, som likt NBT inte heller har några Siriusmeriter sedan tidigare att tala om, har alla möjligheter att gå i hans fotspår. Det är inte lätt, fråga bara Moses Ogbu eller Christer Gustafsson. Jag tror dock att Robert Åhman Persson är rätt person att leda Sirius in i framtiden.

Det har snackats en längre tid. Jag tror att Ola Andersson tog första kontakten med Åhman Pehrsson när Sirius gick upp i superettan 2013, men då föll valet på Örebro. När Sirius gick upp i allsvenskan 2016 var det också på gång, men den gången blev det alltså spel i Portugal och Belenenses. "RÅP" berättade för mig i en intervju redan 2010 att det vore roligt att avsluta i Sirius. Nu visade han att det inte bara var tomma ord utan att han faktiskt menade det, något jag tror betyder mycket för supportrarna som annars säkert har tänkte tanken till Daniel Berlin i bandyn som också ryktats hem under massa år. Åhman Persson menade allvar även om han säkert hade bättre alternativ än jumbolaget i allsvenskan och han menar också allvar i sitt uppdrag att hålla Sirius kvar. Om han lyckas? Det återstår så klart att se. Chanserna ökade i alla fall under måndagen.

För Sirius var det också viktigt att efter alla negativa rubriker hittills under säsongen äntligen få presentera något roligt och efterlängtat. Nu kan klubben blicka framåt igen på den väg som Robert Åhman Persson kommer att hjälpa till att staka ut.