Sjunnesson sitter dels i styrelsen som ledamot, men är alltså även ungdomsansvarig i klubben sedan tidigare. Nu kliver han in som tf klubbchef för att täcka det hål som finns fram till att en ny klubbchef kan vara på plats.

– Det är en brygglösning som egentligen bara kompletterar den ordinarie rekryteringen. Det handlar om att hålla verksamheten i gång och att det som vi har bestämt att göra under Q1 2019 verkställs och blir av. Sedan kliver den som ska ha det här jobbet på i april, säger Sjunnesson.

Vad har ni planerat för den perioden?

– Vi har några saker på skrivbordet som vi jobbar med, bland annat jämställdhetsfrågor i klubben som är ett aktuellt ämne som ska ta form på riktigt. Jag har också förmånen att kliva in i uppdraget där vi precis rekryterat en sportslig resurs i form av Ola Andersson så jag kan fokusera helt på det operativa och inte på sporten, säger Sjunnesson som alltså redan är väl insatt i arbetet:

– Det finns en fördel med att jag är så pass inspelad som styrelseledamot och som ungdomsansvarig sedan tidigare. Jag är en av de personer som har kortast väg in.

Det var i somras som klubbchefen Michael Lundgren meddelade sin avgång, men han har jobbat kvar i Sirius november ut efter en förfrågan från styrelsen. Jakten på en ersättare pågår, men den personen kommer alltså inte att tillträda innan april.

– Rekryteringsprocessen har tagit längre tid än planerat och vi kommer inte att ha den nya klubbchefen på plats förrän under våren. Då har vi funnit bäst i att Mattias, som är ganska operativ, också blir operativ ledare för föreningen under den tiden, säger ordföranden Ove Sjöblom.

Är ni klara med rekryteringen?

– Inget är riktigt klart så därför togs beslutet att ha en tillfällig lösning och Mattias kommer egentligen att jobba från årsskiftet till 30 mars som tf klubbchef, säger Sjöblom.

När hoppas ni vara klara?

– Vi hoppas kunna göra klart med personen under december.