Krönika Det var så mycket som du inte hann med. Men desto mer som du har gjort.

När jag tänker tillbaka på Mats Åkerlund och hans insatser inom innebandyn de senaste 15 åren så blir jag varm och glad.

Han har varit ordförande så länge herrarna har varit en elitklubb och vi har både bråkat och haft härliga glädjestunder tillsammans under dessa 15 år.

Han var eldsjälen som brydde sig om och enade. Storvreta var ett tag världens största förening och med det kom också en hel del viljor in i klubben. Mitt i stod Åkerlund. Trygg med sin röd-svarta sjal med den karakteristiska örnen.

Han har lyckats få klubben att vinna allt som går att vinna som klubblag och han har brunnit för sitt jobb.

I början möttes vi ofta på matcher i diverse arenor och hallar. Med tiden blev det även stora hyllningar för laget som var först ut att hyllas på Vaksala torg i samband med sina SM-guld.

Både då och efter framgångarna har Mats Åkerlund alltid betonat vikten av att det är hela Uppsalas och Upplands innebandyguld. Han var så inkluderande man kunde bli.

När alla firade guldet i löjliga hattar tog han mig åt sidan och förklarade vikten av att jag inte fick glömma bort Örnarna som är klubbens verksamhet för ungdomar och unga vuxna med någon typ av funktionsnedsättning. Sådan var han.

Jag vet att det finns andra röster i föreningen som ville se en kursändring för Storvreta. Mats Åkerlund trodde på sin plan och följde den hela vägen. Det är respekt i min värld.

Han blev nyligen nominerad till innebandyns Hall of fame och under tisdagen väntar ännu ett derby mellan hans kära Storvreta och lokalkonkurrenten Sirius.

Jag vet inte hur man tänker hylla Åkerlund då men faktum är att han och Klas Pettersson är två lokala profiler som kanske betytt absolut mest för innebandyn i Uppland. Båda är döda idag.

Cancern tog dem men inte det som de lade grunden till. Den lokala idrotten kan bygga vidare på något gott och det är något som vi alltid ska minnas dem för.

Mats Åkerlund blev 65 år.