Det är mittfältaren Mauricio Albornoz som imponerat så pass på Sirius att man nu väljer att inleda kontraktsförhandlingar med den tidigare AFC Eskilstuna-spelaren.

– Vi ska inleda diskussioner och se om båda kan bli nöjda. Han ligger inte riktigt hundra procent i fas, men är en väldigt bra kille och en lättanpassad fotbollsspelare. Vi är ganska tunna på centrala mittfältet och "Marre" är ett väldigt bra alternativ. Jag hoppas att vi kan komma överens, säger Kim Bergstrand

Albornoz har tränat med Sirius en längre period och nu vill man alltså knyta till sig mittfältaren permanent.

– Det är svårt att säga när jag tror vi kan komma överens, men ju snabbare desto bättre så klart, säger Bergstrand.

För backen Alberto Catenacci blir det dock inget spel i Sirius.

– Vi har sagt till Alberto att vi inte kommer att skriva något kontrakt just nu. Han har haft en väldigt jobbigt sommar och höst och ligger inte i nivå tempomässigt för att spela fotboll i allsvenskan.

Om ni får in Albornoz, är ni "klara" då eller söker ni fler spelare?

– Vi är inte nöjda med tanke på att vi tappade Elias (Andersson) och inte riktigt vet var vi har Oscar (Pehrsson) och Philip (Haglund). Vi skulle behöva någon pjäs till.

Några fler provspelare är dock inte aktuellt att ta in.

– Nej, det är slut på det nu. Om det ska vara något så ska det vara en given värvning.

En spelare som dock tillkommer nu är Henry Offia. Sirius skrev under vintern kontrakt med den nigerianske mittfältstalangen, men efter väntan på visum så har han först nu landat i Uppsala och tränat några pass med Sirius juniorer.

– Vi ska träffa Henry nu och se hur han mår och så. Mycket talar för att vi kommer att försöka hitta någon utlåning för honom.

Norrtäljes 16-årige talang Sylvin Kayembe, som provspelade med Sirius i januari, är fortsatt aktuell för klubben.

– Vi har sagt att vi är intresserade av Sylvin och han har sagt att han är intresserad av oss. Vi får se vad som händer, men vi har en dialog med honom och hans agent, säger Kim Bergstrand.