Det var snabba ryck för 29-årige Lindberg. Så sent som i torsdags fick han reda på Sirius intresse och under måndagen skrev han både på kontraktet och gjorde sin första träning med laget på Löten.

– Det gick väldigt snabbt. Jag fick höra om det i torsdags kväll så det gick väldigt snabbt. Jag var sugen på att spela i allsvenskan så det var inget att tveka på alls. Det kommer att bli jättekul att vara med här nu och hjälpa till att föra Sirius uppåt i tabellen, säger Lindberg.

Lindberg kommer senast från spel i Gais där han haft en tuff vår med bara ett mål på 15 spelade matcher i superettan. Han kom till Gais inför säsongen efter två år i norska Sarpsborg.

– Jag vände hem från Norge och ville hem till Göteborg. Det var jättebra att vara i Gais, men jag har mer att ge än jag har visat där, säger Lindberg.

Vad har du för förväntningar på tiden i Sirius?

– Jag hoppas att jag kan spela så mycket som möjligt och bidra med mina offensiva kvaliteter så att vi ska göra fler mål och ta fler poäng.

Sirius tränare Thomas Lagerlöf säger såhär om värvningen av Lindberg.

– Shkodran ut och vi kände att det inte skadar med en offensiv spelare till in även om vi har flera andra alternativ. Han är en skicklig offensiv spelare som kan göra både mål och assist. En spelare som vi har följt i evigheter då han många gånger spelade mot oss i superettan, vi har alltid tyckt att han har egenskaper för att vara en Siriusspelare och spela vår fotboll. Det känns utmärkt att ha honom här, säger Lagerlöf.

Lindberg köps loss från Gais, där han hade kontrakt även över nästa säsong, av Sirius. Det nya kontraktet med Sirius är skrivet över säsongen 2020 och om allt går som det ska så är Lindberg spelklar redan till fredagens match mot IFK Göteborg tillsammans med det andra nyförvärvet Mohammed Saeid.