Filip Eriksson är ännu bara 17 år men kan ståta med 15 mål och tolv assist hittills i superligan. De två senaste målen kom mot Storvreta så sent som i lördags. Och på tisdagsmorgonen fick han dessutom mejl om att han tagits ut till Finnkampen med U19-landslaget, ett dubbelmöte 1–2 februari i Esboo som är genrep inför VM i kanadensiska Halifax i maj.

– Det är jättekul såklart. Det är alltid en ära att dra på sig landslagströjan och det är ju extra kul nu när det närmar sig VM. Jag tycker att det är en väldigt skicklig trupp med många bra rightforwards, säger han.

Men innan dess handlar det om att hjälpa till att lotsa Sirius till ett efterlängtat slutspel.

– Formen för både mig och laget är bra. Vi gjorde en bra sistaperiod senast och har en god känsla inför den här matchen, säger Eriksson inför vad som på förhand borde vara en av seriens enklaste matcher, tabelljumbon Lindås på bortaplan. Samma Lindås som förlorade med hela 15–2 mot Falun senast då Falutränaren efteråt gick ut i Dalarnas-Tidningar och sade: "Klart jag blir irriterad när jag ser ett gäng lönnfeta spelare springa omkring på plan i högsta serien" med adress till motståndarna.

Brottman har bett om ursäkt och Filip Eriksson vet att det inte kommer att bli helt enkelt i Göteborg.

– Vi hade det ganska tufft mot dem hemma och fick bara två poäng. Det gäller att inte ta något för givet, säger forwarden som också inser att om Sirius vill nå slutspel är det här en match att vinna.

– Det handlar om att vinna matcherna mot lagen runtom oss och mot de som ligger bakom.