Det är ett skadeskjutet Sirius som åker till Kalmar under måndagen. Sedan tidigare återfinns åtta spelare på skadelistan och under söndagens sista träning så gick både Christer Gustafsson och Shkodran Maholli av för att köra rehab efter halva passet och deras medverkan mot Kalmar är högst osäker. Skadorna har varit konstanta hela året för Sirius och frågan är så klart: Varför?

– Det är tillfälligheter i vissa fall som med stukningar eller någon baksida. Med Razak är det mer att han är otränad och inte van att träna så hårt som vi göra. Vi har vridit och vänt på allting för att se hur Sirius jobbade förra året, då man inte hade så mycket muskelskador, och jämför med i år. Det enda man kan se är att det har varit lite mer sprints, uthållighetssprints tidigare. Sedan har vi haft en jobbig försäsong där vi hade många borta som inte kunde träna upp sig och sin belastning för att de skulle hålla hela säsongen. Nu när de kommer tillbaka så blir det bara rakt in och då är det lättare att få en skada, säger naprapaten Anton Hagberg som anslöt till Sirius inför den här säsongen från AIK.

Har ni lagt om träningen på något sätt?

– Det är svårt att lägga om, men vi har snackat om att lägga till fler uthållningssprints och maxsprints, men det får bli efter uppehållet då.

Sirius tränare Thomas Lagerlöf sade under presskonferensen i måndags efter matchen mot Örebro att Sirius "gör någonting fel" eftersom så många är borta.

– En sak som är speciell i år jämfört med tidigare är att vi knappt har en spelare som har en försäsong i benen. Sedan kommer det här täta matchandet på det, hade det varit en match i veckan kanske de hade fixat det. Nu är det väldigt många spelare med hack i försäsongen i bagaget, men det är bara spekulationer än så länge, säger Lagerlöf.

Ni hade så klart hoppats att det skulle hålla bättre?

– Ja, det är klart. Razak till exempel, där var det för tätt mellan att han spelade 90 minuter mot Norrköping och sedan AIK fyra dagar senare. Det var för tätt och det borde man kanske ha insett och vilat honom, men han såg jättepigg ut hela Norrköpingsmatchen, säger Siriustränaren.

Christer Gustafsson lider av en stukad fot medan Shkodran Maholli har problem med en hälsena precis som Omar Eddahri. Nu står det även klart att Sam Lundholm missar resten av våren på grund av en mindre bristning i baksidan. Anton Hagberg hoppas dock att spelare som Johan Eiswohld, Abdul Razak och Jesper Arvidsson ska vara spelklara till nästa match mot Trelleborg på lördag. Mer oklart är det med Omar Eddahri.

– Omar har problem med hälen något han haft en längre period. Nu har det blivit så illa att han säger att det gör ont att spela, det är en inflammation i hälsenan som han måste låta vila. Nu har det gått en vecka och vi får se hur det ser ut nästa vecka. Han vill spela, men vi får hålla tillbaka honom så att det inte blir värre, säger Hagberg.