Nyberg värvades till Sirius under vintern från AIK samtidigt som blåsvart valde att låna ut fjolårets tvåa Lukas Jonsson till norska Mjöndalen. Inför onsdagens match mot Häcken på Studenternas petas dock Nyberg, som suttit på bänken i säsongens båda inledande matcher, ur truppen. Han ersätts av målvaktstränaren Karim Fegrouch.

– Vi tycker att Karim är ett bättre alternativ just nu, Gustav är inte riktigt där för tillfället, säger Sirius tränare Thomas Lagerlöf.

Är ni besvikna över att Gustavs status?

– Ja, det är klart vi hellre hade sett Gustav i toppform, men det är en ung kille och mycket ändras i hans liv där han flyttat till Uppsala och bor själv för första gången. Mycket är nytt och han kommer säkert upp, säger

Vad är Fegrouch status?

– Han har tränat hela tiden även om det inte är lika hårt som alla andra. Han är ändå med på de flesta träningarna och det var han även innan när han var både tredjemålvakt och målvaktstränare. Han är definitivt redo, säger Lagerlöf.

Fegrouch kom till Sirius under sommaren 2016, men har inte spelat några A-lagsmatcher för klubben. I fjol fungerade han som tredjemålvakt i klubben och skolades även in som målvaktstränare vid sidan av Claudio Leal, en roll som han fortsatt att ha under årets säsong också.

– Jag tränar hela tiden, men vi hoppas att Josh (Wicks) gör en bra match mot Häcken så att han hjälper laget precis som sist mot Elfsborg, säger Fegrouch som är glad över att få sitta på bänken mot Häcken:

– Jag är glad att vara med laget och jag hoppas att vi ska få ett bra resultat under första matchen i Uppsala framför våra fans. Vi hoppas vinna och ska stötta våra spelare så vi kan vinna och ge tre poäng till våra supportrar.

Det var dock ett tag sedan Fegrouch spelade någon match. I fjol blev det lite spel i U21-serien samt en vår i Sigtuna i division VI. Fegrouch är dock en minst sagt meriterad målvakt med erfarenhet från kval till Champions League och spel i Europa League bland annat.

– Jag har lite erfarenhet från högstaligorna i Cypern och Turkiet samt Marockos landslag så jag delar med mig av den erfarenheten till våra yngre målvakter. Jag har försökt hjälpa de yngre hela min karriär, att visa mer och utvecklas. Vi måste få fram en bra målvakt för tiden efter Josh.

Var du involverad i beslutet att du skulle vara i truppen i stället för Gustav?

– Vi är som en familj och vi diskuterar tillsammans och ser vem som är redo, tränar bättre för att ge mer konkurrens till målvakterna. Det är inget problem vem som spelar eller inte spelar, vi är en familj och det viktigaste är att vi vinner, säger Fegrouch.