"Han skulle göra poäng i rullstol"

Två raka bortasegrar. Mot Växjö jagar Sirius en tredje. "En viktig match för båda lagen", säger Siriustränaren David Ahlmark.

David Ahlmark och Sirius åker till Växjö för en viktig bortamatch.

David Ahlmark och Sirius åker till Växjö för en viktig bortamatch.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Innebandy2019-11-17 07:30

Tre poäng skiljer Växjö och Sirius i tabellen till smålänningarnas fördel. Inför lördagens matcher i superligan parkerade Växjö på tionde plats och Sirius på elfte. Även om det bara är i omgång elva i superligan känns matchen väldigt viktig.

– Vi vill gärna ta poäng så vi känner att vi har hugg på slutspelslagen. En seger skulle sitta riktigt bra, säger David Ahlmark inför avresan söderut.

Sirius har kunnat träna på bra under den senaste tiden och haft i stort sett hela matchtruppen intakt. Sjukdoms- och skadeläget är gott. Dessutom har laget en uppåtgående trend. Det har blivit segrar i två av de tre senaste matcherna. I den tredje var man en sekund ifrån poäng hemma mot Pixbo.

– Vi har spelat bättre, inte minst defensivt och vi har fått formationerna att fungera, säger Ahlmark.

Gemensamt för de tre senaste matchern är att Billy Nilsson efter lång skadefrånvaro kunnat vara med.

Vad har han betytt för detta Sirius?

–  Han är härlig och bidrar med mycket energi och ett jäkla självförtroende. Sedan har han ju petat in lite poäng (4+3). Han skulle kunna sitta i rullstol och ändå göra poäng. Har han gjort sju poäng på sina första tre matcher skulle det vara roligt att se honom i form. Han betyder väldigt mycket för laget, säger Siriustränaren och är inne på att det finns ännu mer att få ut av högerskytten när han kommit ikapp när det gäller träningsmängd. 

Matchdags

Växjö–Sirius

Superligan

Fortnox Arena söndag 16.30

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!