Ogbu spelade 15 matcher för Sirius och gjorde sex mål innan han bröt fotleden efter en brutal tackling av Häckens Nasiru Mohammed. Ogbus snitt på 2,9 är dock det bästa i Sirius under säsongen 2017.

– Jag blir glad när jag hör det, men det är hela laget som har hjälpt mig. Säsongen har gått bra även om jag har varit skadad och det har varit för att vi är ett bra lag. När vi har varit i form har alla kunnat se hur bra vi är och att jag får bäst betyg, det får jag tacka laget för, säger Ogbu.

Är det här din bästa säsong i karriären?

– Jag vet inte, det är svårt att säga. jag har ändå varit skadad halva säsongen så jag vet inte om man kan säga det.

Ogbu jobbar för närvarande på att komma tillbaka efter fotledsfrakturen. Han tränar styrka, men är inte tillbaka i fotbollsträning än.

– Foten är bättre och det går långsamt framåt för varje vecka. Jag ska vara tillbaka till nästa år, det är det jag jobbar på.

Anfallaren har ett utgående kontrakt med Sirius och han kan inte lämna något klart besked om framtiden i den klubb han kom till inför säsongen 2010.

– Jag och klubben ska sätta oss ner snart.

Blir du kvar?

– Vi får se, jag vet inte.

Finns det andra intressenter?

– Jag kan inte gå in i detalj och tänker inte så mycket på det. Jag försöker bara att träna och få min kraft tillbaka. Om några veckor vet vi vad som händer, säger Ogbu.

Tidigare "vinnare" av UNT:s betygsättning är Carl Nyström (2012), Johan Arneng (2013), Niklas Busch Thor (2014), Andreas Andersson (2015) och Kingsley Sarfo (2016).