Den 24-årige backen, som ursprungligen kommer från Huddinge och spelade sin juniorår i AIK, inledde den gångna säsongen i Tingsryd i hockeyallsvenskan, fortsatte i Kallinge/Ronneby i division I innan han avslutade året med tio matcher för Södertälje i allsvenskan.

– Jag kommer från en ganska ”flaxig” säsong, säger Marcus Karlström till Almtunas hemsida, där han beskriver sig som en anfallande back.

– Jag försöker vara en tvåvägsback, gillar att följa med i anfallen och lyckas ibland. Det är det som är roligt med hockey, att anfalla.

Niklas Sjölund, sportsligt ansvarig i Almtunas styrelse, välkomnar en spelare som är "bra i spelet med puck".

– Han spelar enkelt med framför allt ett bra första pass. Marcus har en bra storlek och räckvidd samt är rightare. Han är en utvecklingsbar spelare som varit en toppback i södra hockeyettan, säger Niklas Sjölund.

Med Marcus Karlströms namnteckning har Almtuna fem spelare under kontrakt inför division I-säsongen 2019/20. Backen och lagkaptenen Per Svensson samt forwardspelarna Oscar Pentler, Tobias Liljendahl och William Wiå har sedan tidigare förlängt sina kontrakt.