Det handlar om nykomlingen Östersund som ville köpa loss Sarfo i sin satsning på att etablera sig i allsvenskan och på sikt nå SM-guld och Champions league.

– Det är korrekt information. Det stämmer att vi var intresserade av att värva Kingsley Sarfo, säger Östersunds ordförande och starke man Daniel Kindberg som imponerats av Siriusmittfältarens spel.

Det var under upptaktsträffen för superettan i slutet på mars som Kim Bergstrand angående Sarfo sa till UNT att det under vintern kommit ”ett bud på en etta i Gottsunda när de ville köpa en villa i Sunnersta”, utan att vilja säga mer än så. Men nu har den uteblivna affären kommit upp till ytan.

– Det var inte mer dramatiskt än att vi lämnade ett bud som inte Sirius ville sälja för. Det är inga hard feelings mellan oss utan de ville inte ha det som vi kunde erbjuda, säger Daniel Kindberg vars klubb inför den allsvenska starten i stället värvade in Ken Sema (Ljungskile) och Saman Ghoddos (Syrianska).

Östersund var även intresserat av att värva tillbaka Ante Björkebaum som i stället förlängde med Sirius i höstas. I början av mars förlängde även Kingsley Sarfo sitt utgående kontrakt med Sirius till och med sista juni 2018.