Resultatet och spelet är dock knappast Sirius största problem för tillfället, det är skadelistan. Josh Wicks, Linus Nygren, Johan Eiswohld, Daniel Jarl, Philip Haglund, Karvan Ahmadi, Moses Ogbu, Oscar Pehrsson, Elias Andersson, Oscar Kindlund och på matchdagen Ian Sirelius. En hel Siriuselva saknades alltså mot Sundsvall och då är det inte konstigt att det ihopplockade lag som ställdes på benen hade svårt att hitta både varandra och spelet.

Skadelistan har varit konstant känns det som och för att Sirius ska hitta spelet under försäsongen med många nya i laget krävs det att man får tillbaka de här spelarna snabbast möjligt. Först då kan man på allvar börja bygga Siriusspelet anno 2018 och då kommer det också att se garanterat bättre ut än mot Sundsvall på Löten. Räkna dock inte med några större framsteg till nästa veckas match mot BP, det tror inte jag i alla fall.

Det fanns dock en del saker att ta med sig från den första matchen. Jag tycker att vänsterkanten med nye Axel Björnström och Stefano Vecchia gjorde det riktigt bra under första halvlek. Björnström påminner om när Elliot Käck kom till Sirius, en ganska liten spelare som dominerar hela vänsterkanten och direkt hittade bra samspel med just Vecchia. Jag tycker även att Zackarias Faour försökte i andra halvlek och hade bland annat Sirius bästa chans. Även unge Isac Bråholm måste nämnas, en spelare som verkligen har framtiden för sig. Mot Sundsvall klev han in helt utan respekt och var bland de bättre blåsvarta spelarna, detta trots att han inte ens har A-lagskontrakt och bara är 17 år. Det var imponerande.

Om två och en halv månad betyder den här matchen ingenting. Då tror jag att Sirius i alla fall halverat skadelistan, hittat spelet - och slutar före Sundsvall i allsvenskan 2018.