Mittfältaren är den 23-årige yttern Deniz Yaldir som har fått sin fostran i Sirius – och var med en del och tränade med a-laget 2013 och 2014. Bland annat fanns han med på bänken hemma mot Sandviken i norrettan och har spelat ett flertal U21-matcher.

2015 gick han till division II-klubben Sollentuna – och har den gångna säsongen spelat i Gusk där han har varit framträdande.

– Det blev en bra säsong med åtta mål och sex assist för min del. Jag gjorde en bra prestation mot Djurgården i somras (förlust 1–4) där jag spelade fram till målet. Det har varit en lärorik och bra säsong, så jag känner att det är dags att testa vingarna högre upp. Om det inte blir i Sirius, så förhoppningsvis i någon annan klubb, säger Deniz Yaldir efter fredagens träning som var den sista innan ett över två veckor långt uppehåll väntar.

Du hoppas på ett kontrakt med Sirius?

– Ja, absolut. Det är klart, men jag har inga förväntningar. Nu handlar det om att hålla i gång och känna på tempot.

Vad är det sagt om fortsättningen?

– Kim (Bergstrand) sa att jag kunde ringa när de drar i gång igen i december. Om jag inte har någonstans att träna då, så blir det förmodligen att jag håller i gång här.

Utöver Sirius, hur ser intresset ut för dig?

– Min agent håller på och snackar med lite klubbar i superettan. Det blir nog någonstans där skulle jag tro. Det finns intresse från nykomlingarna framförallt.

Emil Magnusson spelade två matcher med Brage i superettan 2013. De senaste säsongerna har dock den 197 centimeter långe målvakten spelat med Vansbro i division IV. I veckan har även han tränat med Sirius.

– Sirius söker en målvakt och jag har en kontakt som känner en här. Det här är en win-win-situation, så fick komma ned och titta på hur det funkar, säger 32-åringen.

Vad vill du själv med det här?

– Jag tycker att det här är hur kul som helst. Jag hoppas så klart på en fortsättning, men det är nog långsökt. Jag har ju bara varit här på två träningar hittills.

Hur var det att träna med Sirius?

– Det är klart att det är lite skillnad mot Vansbro. Det har varit jättekul och det är justa killar.

Sirius tränare Kim Bergstrand om Emil Magnusson:

– Han har flyttat till Uppsala och har ett ganska bra cv så där. Så det är kul att se vad han kan, men det kanske inte är riktigt den målvakt som vi söker.

… och om Deniz Yaldir:

– Deniz har gjort en jättebra säsong i Gusk och de tränar ju inte nu och de kan han vara med här. Eventuellt kommer han även vara med i december. Det är inte mer än så, säger Kim Bergstrand.