Tidigare har utrymmet använts av ett företag med inriktning på trampoliner och studsmattor. När det gick i konkurs tog i stället företaget Jumpyard, som egentligen har samma inriktning, över – och hörde av sig till Dalkurd.

– Vi fick det här i knäet efter säsongen, i november någon gång. Vi fick en förfrågan att träffas gällande en idé som dök upp från ett företag som normalt sysslar med studsmattor. De ville inte göra samma verksamhet igen så då frågade de oss om vi skulle vilja vara med på en fotbollshall som de hade hört det fanns ont om i Uppsala. De hade varken tid eller erfarenhet av den typen av verksamhet, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil.

Den nya hallen har en sjumannaplan med konstgräs samt utrymmen för andra aktiviteter och ett café.

Artikelbild

| Lite arbete återstår fortsatt.

– Vi satte oss ner med Jumpyard och tittade på lokalen. Det såg inte ut såhär, inte i närheten utan det var massa trampoliner och stökigt. Vi blev jätteintresserade speciellt eftersom vi fick möjlighet att flytta vår verksamhet dit, säger Kizil.

Dalkurd går in och tar över driften över hallen. Samtidigt har klubben flyttat hela sitt kontor från Vaksala torg till hallen. Hallen kommer att bli bokningsbar för alla och Dalkurd har redan haft både senior- och ungdomsträningar i hallen.

– Tanken är att vi kan bedriva vår verksamhet både på seniorsidan och först och främst ungdomssidan, men också ge Uppsalaborna en möjlighet att bedriva bra träning. Vi vet att Diöshallen finns och belastas i princip hela tiden så här får vi ännu en hall i Uppsala där man får toppmöjligheter.

Under torsdagen skedde den officiella invigningen av hallen som alltså är ett samarbete mellan Footyard och Dalkurd. Hallen har fått en Dalkurdprägel där en stor logga ska placeras vid ena målet och färgerna går i grönt.

Artikelbild

| Utsikt från caféet en våning upp.

– Vi ville ha en känsla av Dalkurd här. Det lät lite overkligt när de sa att det kunde vara klart till den 21, 21 januari faktiskt. Att en sådan här hall skulle stå klar ... fanns inte en chans. Jag trodde inte de skulle hinna innan gräset kom.

Dalkurd har tidigare haft som plan att flytta kontoret till Studenternas när arenan står klar inför nästa säsong. Kontraktet med Footyard är skrivet på ett år.

Artikelbild

| David Nordanskog, ekonomiansvarig, och Dalkurds ordförande Ramazan Kizil.

– Vi är fortfarande inställda på att vara på Studenternas. Vi testar det här nu i ett år som vi har skrivit på och sedan får vi se hur vi kan bedriva det här, säger Adil Kizil.