Det var i samband med en frisparkssituation i premiären på Tele2 Arena som Kim Bergstrand blev uppvisad på läktaren av fjärdedomaren Johan Krantz från Uppsala, något som betyder att han inte får coacha laget från bänken mot Elfsborg.

– Det ska nog gå bra, ingen av oss spelar. Visst, jag, Kim och Mirza snackar hela matcherna, men det gör nog ingen större skillnad. Jag tror att de hade klarat sig bra utan mig och att vi kommer att klara oss. Det ska inte vara det som resultatet hänger på, säger lagets andre tränare Thomas Lagerlöf som alltså får klara sig utan sin kollega under lördagen.

Hur ser du på utvisningen?

– Vi vet fortfarande inte varför och det tycker jag känns lite rättslöst att man inte ska få veta varför. Han hade någon synpunkt, men varför han blev uppvisad har han inte fått någon förklaring till. Vi ska hålla oss till att coacha laget och inte skälla på domarna.

Sirius kommer från en spelfri tvåveckorsperiod efter att matchen mot Sundsvall blev uppskjuten.

– Det ska bli skönt att spela match igen även om vi är tacksamma för att vi fick flytta matchen och inte behövde spela i Gävle. Det var trist ändå eftersom vi ville göra bättre ifrån oss än i premiären där vi kastade bort framför allt första halvlek. Det känns bra, vi har fått två veckor till att träna och flera spelare som inte riktigt varit i fas har kommit två veckor närmare, säger Lagerlöf.