I onsdags landade Razak på Arlanda. Han genomgick sedan en läkarundersökning innan han kritade på för tre år med Sirius. På fredagen gjorde nyförvärvet från IFK Göteborg sin första träning med det nya laget på Löten.

– Det kändes bra. Jag är glad att vara tillbaka på planen, säger 25-åringen.

När Razaks före detta klubb åkte på träningsläger till Murcia i Spanien fick den centrale mittfältaren inte följa med. De senaste tre veckorna har han tränat för sig själv då han visste att han skulle lämna Göteborg.

Artikelbild

| Abdul Razak gjorde sin första träning med Sirius.

– Jag har missat en del av försäsongen. Min form är inte jättebra för tillfället men jag försöker att pricka in den.

Vad är dina första intryck av klubben?

– Allt är proffsigt. Både spelare och personal runt klubben har varit snälla mot mig sedan jag kom hit så jag är väldigt glad.

Redan på söndag spelar Sirius mot Varberg i Svenska cupen. Men den matchen kommer inte nyförvärvet att vara inblandad i.

– Han behöver komma i gång och lära känna oss och få igång fotbollskroppen, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

När Elias Andersson drog av korsbandet under en träning i januari blev det extra viktigt för Sirius att förstärka den centrala mittfältspositionen. Efter ett lyckat provspel anslöt Mauricio Albornoz och Razak blev i onsdags den andra mittfältaren som kritade på för blåsvart i februari. Razak beskrivs som en bolltrygg och tempostark mittfältare som kan öppna upp försvar. Sirius assisterande tränare har tidigare beskrivit honom som superettans bästa spelare 2016.

– Det är en väldigt skicklig fotbollsspelare. Förhoppningsvis kan han gå in och täcka den luckan som Elias lämnar efter sig, säger Bergstrand.