Jonsson är både ägare och uppfödare till Ajlexes Cubano som fick 100 000 kronor för segern. Jonsson är även uppfödare till modern Chica Star och mormor Sun Moon Star.

I sulkyn, som så många gånger förr, satt hemmakusken Tomas Pettersson. Han var bestämd i sin taktik.

Jag var sugen på att prova i ledningen i dag. Min häst var i god form, hade bra spår och han trivs i den positionen, samtidigt hade inte Queer Fish startat hittills i år och saknade väl lite form. Allt stämde för oss och han var inte helt trött i mål, sade Tomas Pettersson.

Queer Fish försökte att utmana ledaren sista 600 meterna men det gick lite trögt i årsdebuten. Segern blev säker på 1.13,9 i ett snöigt Bollnäs.

Vinsten var den 22:a på 117 starter.

Ajlexes är en fantastiskt härlig häst, berömde segerkusken Pettersson.

Tangen Haap var tillbaka på vinnarspåret igen efter ett par pallplatser. Han vann kallblodsloppet i fin stil och det värmde familjen Sedin; pappa Tommy samt tvillingsönerna och före detta NHL-stjärnorna Henrik och Daniel.

Björn Karlsson hade bästa hästen och körde till spets på sista långsidan med Tangen Haap. Sedan var det lugnt upploppet ner.

Jätteroligt att Tangen vann i dag. Tommy var ju här i dag, Henrik och Daniel hör av sig med jämna mellanrum från Vancouver och de följer travet noga, sade Karlsson.