"Hela världen har varit på oss"

Matchuppehåll och en tredjedel av serien spelad. Storvreta ligger tvåa med 27 inspelade poäng på 10 matcher. UNT tar tempen på tränaren Andreas Harnesk.

Storvretatränaren Andreas Harnesk (mitten) har en hel del att vara nöjd över.

Storvretatränaren Andreas Harnesk (mitten) har en hel del att vara nöjd över.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Innebandy2019-11-11 09:45

Vad tycker du om er start?

– Det går framåt. Det märks att saker sitter allt bättre. Det är inte perfekt men ändå ganska långt fram. Vi är sammansvetsade som grupp och har ändå gjort helt okej resultat. Vi känner oss trygga med där vi är just nu.

Vad är du mest nöjd med och vad kunde ha varit bättre?

– Jag är nöjd med att vi är ett lag med väldigt proffsiga spelare och ledare som jobbar professionellt. Alla går in och gör sitt jobb. 

– Vår boxplay-statistik vet jag inte exakt hur den är men den inte perfekt. Vi är säkert botten tre. Men vi har inte kommit så långt i det spelet.

Vilken är höjdpunkten så här långt?

– Att det har varit väldigt många nya som klivit fram till de som redan är långt fram och väldigt bra. 

Och bottennappet?

– Det skulle jag vilja säga är att hela innebandyvärlden vill hänga ut en spelare som råkade springa in i en kille. Man hänger ut en ung grabb för att de är avundsjuka på att vi är bra. Om han blivit avstängd, fine, hoppa på mig eller oss då, men ge fan i Hampus (Ahrén). Det är inte sjysst mot killen. Hela världen har varit på oss om att vi för fördelar att vi är en storklubb och bla bla bla...

Någon eller några spelare som överraskat positivt? 

– Överraskningar vet jag inte men positivt har varit Emil Helmrich, Micke Jansson och Hampus Ahrén. Simon Götz har också kommit igång.

Vari ligger ert fokus den närmsta tiden?

– Fokus nu blir mycket på det individuella och få folk i bättre form. Och köra fysiskt. Skönt att kunna köra på rejält nu när det är uppehåll.

Nästa match: Kalmarsund hemma 16/11.

Karta: IFU Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!