Storvreta är på väg mot det perfekta slutspelet. Sex raka segrar och nu krävs ytterligare bara två för att få spela en ny final. Redan på måndag kan de vara klara för Globen. Men där är vi inte än. I Storvreta vill man i alla fall inte prata i de termerna.

– Det är många matcher kvar. Eller, helst av allt vill vi gå rent och då är det inte många matcher kvar. Men det är inget vi vill prata om nu, säger assisterande tränaren Kristofer Widlundh.

Klart är att Storvreta har den här semifinalen i ett järngrepp redan efter två matcher. Och match tre är på hemmaplan på fredag kväll. Och ett järngrepp kopplade man omgående om den andra semin.

Alexander Rudd satte Storvreta i förarsätet redan efter 17 sekunders spel. Även om det var ett skott som Måns Parsjö-Tegnér i hemmamålet säkerligen klagar över att han inte tog satte Storvreta tonen redan där. Det var gästernas match – från start till mål. Matchbilden var en helt annan jämfört med första semin, som gick till förlängning, i IFU Arena. Samme Rudd, som var på spelhumör, spelade fram Robin Nilsberth till 2–0 för gästerna efter knappt åtta minuters spel. Vid första pausen, och ställningen 0–3 på tavlan, var hemmalaget rejält skadeskjutet. Storvretas målvakt Viktor assisterade till det första målet och stod för några riktigt vassa räddningar. Dalen hämtade sig aldrig riktigt även om de hade 2–4 en bit in på den tredje perioden innan Storvreta definitivt stängde matchen genom två snabba mål inom loppet av 17 sekunder.

– Det var en bra förstaperiod. Vi hade kontroll, spelade enkelt och rakt och var bestämda. Vi straffade dem och kunde straffat dem ännu hårdare. En bra förstaperiod som bäddade för segern. Sedan blev det en trevande andraperiod. Vi tappade disciplinen och bjöd in dem i matchen, säger Widlundh.

Han, eller någon annan i Storvreta, behövde dock bli allt för orolig.

– Håller vi den här nivån och ökar lite till, då har de en rejäl utmaning. Sekunden när vi inte gör jobbet rätt är Dalen där och straffar oss, säger han.

Det enda tråkiga för Storvreta den här kvällen var att backen Jesper Berggren, som gör sin sista säsong i klubben, tvingades kliva av skadad redan i den första minuten. Det handlar om en fotskada.

– Vi får se under torsdagen. Det är nån form av vrickning/stukning, men jag vågar inte säga, säger tränare Widlundh..

Kan han ha gjort sin sista match?

– Det tror jag absolut inte. Jag hoppas inte det.