Bandy-VM inleddes med något stort, och då menar man inte bara Sveriges 8-2-seger mot Finland i VM-premiären, utan även synen som väntade i det finländska målet.

Kimmo Kyllönen, till vardags i IK Tellus i elitserien, kom in med de största handskar man har sett.

De är provmätta tre gånger, så de är inte för stora. Man lägger handen på ett stort papper, och ser om någon del ligger utanför linjerna. Och de här är inte för stora, säger han med en övertygande min.

TT: Vad är det som är så bra med dem?

Det är lättare att limma bollen. Man behöver inte göra så mycket, den liksom sugs in där.

TT: Varför har inte alla målvakter sådana?

Det får du fråga dem om, jag tycker i vart fall att de är bra. Men jag förstår ju att det kanske ser lite roligt ut.

Kimmo Kyllönen är dock inte först med detta, det sägs att de före detta Sandvikenmålvakterna Abbe Bodin och Martin Falk också höll på att laborera med att klippa till egna kuddar, men i VM-sammanhang är det här första gången.

Vad säger då utespelarna om detta?

Ju hårdare man skjuter, ju lättare verkar det vara för honom att klistra bollen. Den liksom sjunker in i dem, säger till exempel Christoffer Edlund.
De är verkligen jättestora, men jag försöker inte titta på dem. Jag ser bara nätet, säger Erik Pettersson - som fick in fyra mål.

Riktigt klockrena är de alltså inte.

TT: Har Edlund rätt, Kimmo?

Ja, hårda skott är lättare. Men de fungerar inte alltid så bra. Nu när vi spelar inomhus går det bra, men spelar man utomhus och det är kallare så kan ytan bli för hård, och då fungerar de inte, säger Kyllönen.